Get Adobe Flash player
Головна сторінка

Урочистість Першого Причастя в Києві

 

18 травня 2014 року в парафії св. Франциска з Асізі, що у Києві відбулася урочистість Першого Причастя.

 

П’ятеро дітей, з якими протягом останнього року проводила катехези с. Віргінія CSSJ, приступили до Таїнства Покаяння і Євхаристії.

Літургія була чудово підготовлена. Коментарі пригадували про те що, відбувається і як налаштовувати своє серце до повного пережиття зустрічі з Богом.

Розбудована Молитва Вірних, де розпочинали батько чи мати, а доповнювали діти, нагадувала справжню родину, в якій лунають спільні молитви до Бога.

Зворушливою була молитва дітей після прийняття Ісуса до серця. Діти дякували за отриману Божу благодать і просили Ісуса про те, що був з ними завжди.

Не менш зворушливі були слова подяки дітей до батьків: за дар життя та опіки протягом 9 місяців під серцем мами, за слова любові і піклування, а особливо за вказівки до зростання у вірі.

На закінчення Святої Меси присутні почули оповідання про зерно. Потім діти заповнювали на колосках пшениці, які знаходяться на декорації, пусті зернинки повними, що було символом їхнього прагнення приносити Богу плоди.

Тож нехай виповнюються слова Святого Писання: "Любі! Приходьте до Господа - живого коштовного Каменя, знехтуваного людьми, але вибраного Богом. І ви самі, немов живе каміння, збудовуйтеся в духовний дім, щоби бути святим священством, приносити духовні жертви, приємні Богові, через Ісуса Христа" ( 1 Пр 2, 4)