Get Adobe Flash player
Головна сторінка

Травневий відпочинок та духовна віднова в Яремче

 

На травневі вихідні з 1 по 3 травня 2015 року молодь з Домініканського душпастирства разом з отцем Якубом ОР, отцем Миколою ОР та сестрою Августиною зі Згромадження Сестер Святого Йосипа виїжджали у Карпати з метою відпочинку та духовного відновлення. В  Яремче прибуло близько 30 осіб. В перший день молодь покорила гірську вершину Хомяк,  на якій знаходиться статуя Діви Марії. Найбільш відчайдушні осягнули гору Синяк, вкотре доводячи, що молодь є витривалою не тільки духовно, але й фізично. Другий день теж був не менш насиченим. Молодь побувала на славетних Скелях Довбуша і відчула дух карпатських легенд. Особливо сприяла цьому дощова погода, яка змусила всіх одягнути дощовики та пришвидшувати ходу. На третій день у Душпастирстві було свято – день народження Романа. За нього молилися, йому складали найщиріші побажання, а іменинник почастував усіх різними смаколиками. Панував веселий настрій, та радість з нагоди його уродин. Бажаючі мали змогу відвідати водоспад Пробій, ринок з карпатськими сувенірами та зустріти там виїзний цирк, а саме: мавпочок, сокола, верблюда, ламу, а також з пригодами спуститися на катамаранах.

Кожного дня учасники виїзду мали змогу брати участь у спільній Євхаристійній трапезі та адорації Пресвятих Дарів, а також пізнавати один одного за спільним столом. Віддалена мальовнича Закарпатська місцевість та коло щирих друзів сприяли заново і глибше пізнавати любов Бога Отця.

Особливо пам’ятними були спільно проведені вечори. Один запам’ятався українською піснею (дві групи дівчат змагалися на знаннями більшої кількості  рідних пісень). Вражала краса української пісні, талановитість наших дівчат та кількість невідомих мені пісень( від авт. Ґабріела). До співу також долучалися чоловіки дуетним виступом. Дехто міг потренувати сірі клітинки мозку різними логічними іграми. Ще ці вечори запам’ятались забавами, які були спонтанно згадані та легко проведені, навіювали хороший настрій та розкутість і давали змогу краще пізнати один одного. Останній вечір запам’ятався вечерею біля вогнища, де учасники ділилися враженнями про пережитий час спільною молитвою.