Get Adobe Flash player
Головна сторінка

Чому рибка є християнським знаком?

 

3 лютого 2016 року члени Домініканського душпастирства у Львові: сестра Августина CSSJ, отець Ігор ОР та молодь провели свою щомісячну зустріч з дітьми та молоддю Львівської школи-інтернату, що на вул. Лисенка.

 

Під час заняття зібрані дізналися про цікаві та особливі факти з життя риб, напр., що деякі з них протягом життя змінюють свою стать, інші мають надзвичайно довгі плавники і вміють літати, що є риби, які виділяють отруту і електричний заряд.

Для дітей та молоді отець підготував катехетичний аспект, в якому розповів чому для християн риба має особливе значення. Священик наводив приклади з життя перших апостолів, які були рибалками, з життя перших християнських спільнот, які зазнавали переслідувань і місця свого перебування позначали знаком риби, а також зауважив, що і тепер багато християн мають на своїх автівках знак риби, чим прагнуть підкреслити свою християнську приналежність.

На завершення домініканська молодь разом із дітьми виготовила з моделіни брелки у формі рибки і почастувала зібраних печивом у формі рибок.