Get Adobe Flash player
Головна сторінка

З Любара на Житомирщині

 

 

Від початку війни сестри св. Йосипа у Любарі, завданням яких в мирний час було в першу чергу виховання дітей дошкільного віку в Центрі Святого Йосипа та праця в парафії святого Домініка, перейшли на воєнні рейки. Тим більше, що містечко знаходиться в Житомирській області і відлуння вибухів та пострілів супроводили мешканців день і ніч. Тому в підземеллі храму було приготовлене укриття.

 

Сестри також взялися за організацію, отримання та роздавання гуманітарної допомоги біженцям та всім потребуючим.

А ось найновіші відомості від настоятельки спільноти в Любарі сестри Ґрети Кацере CSSJ:

«Христос Воскрес! Від Великодня ми вже повернулися до катехези в парафіях, а також на прохання батьків відновили працю нашого Центру Св. Йосифа для дітей дошкільного віку, відкривши одну різновікову групу для бажаючих.

Продовжуємо допомагати внутрішньо переміщеним особам та потребуючим, співпрацюємо з місцевим соціальним центром, де працює наша прихожанка, вона скеровує до нас людей, які потребують допомоги. Розмовляємо з ними, підтримуємо, заохочуємо приєднуватися до спільної молитви Розарію, яку молимося кожного дня у прямому ефірі Facebook, уділяємо допомоги у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни, речей першої необхідності».